11 Ekim 2010 Pazartesi

Kraliçeler Fenerium Turnuvası Şampiyonu.


7. Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvası, Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın şampiyonluğu ile sona erdi.

Caferağa Spor Salonu’nda 7. si düzenlenen Fenerium Bayanlar Basketbol Turnuvası’nda takımımız, turnuvanın son maçında Slovak Temsilcisi Good Angels Kosice’yi 76 – 69  yenerek, turnuvayı  şampiyon olarak tamamladı. Turnuvada Fenerbahçemiz birinci,  Pecs 2010 ikinci, Good Angels Kosice üçüncü, Lukoil dördüncü oldu.

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız turnuvanın final maçında Slovakya’nın Good Angels Kosice takımıyla karşı karşıya geldi. Mücadeleyi, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanlarımızdan Abdullah Kiğılı, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Turhan Şahin,  Fenerium Genel Müdürü Aydın Kirman ve Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın yeni transferlerinden Çek yıldız Hana Horakova da izledi.

Takımımız karşılaşmaya Birsel Vardarlı, Esmeral  Tunçluer, Şaziye İvegin,  Nevriye Yılmaz ve Ivana Matovic beşi ile başladı.

İki  takımında karşılıklı sayılarla başladığı karşılaşmada takımımız, Nevriye Yılmaz ve Ivana Matovıc’in etkili oynuyla  ilk çeyreği 16 - 14 önde tamamladı.

İkinci  periyotta takımımız hızlı hücumlarla sayı üretirken savunmada da oldukça başarılı bir performans gösterdi. İlk yarı Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımızın 38-28 üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçın 3. çeyreği karşılıklı sayılarla başladı. Ivana Matovıc’in etkili oyunuyla takımız son periyoda 58 - 48 önde girdi.

 Son çeyrekte de etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımımız, Good Angels Kosice’yi 76 - 69 mağlup ederek ,  7.si düzenlenen Fenerıum Turnuvasını  şampiyon olarak tamamladı.

Ivana Matovıc 17 sayıyla takımımızın en skorer ismi olurken Şaziye İvegin 14, Birsel Vardarlı, Nevriye Yılmaz ve Krıstıen Nevlin 11, Esmeral Tunçluer de 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı.

Mücadele sonrası turnuvanın ödülleri Fenerbahçe Spor Kulübümüzün Asbaşkanlarından Abdullah Kiğılı ve Fenerium Genel Müdürü Aydın Kirman tarafından verildi.

Turnuvanın en iyi guardı Birsel Vardarlı, en iyi pivotu Nevriye Yılmaz, turnuvanın MVP’si  ise  Ivana Matovic seçildi.


SALON: Caferağa S.S
HAKEMLER: Çetin Artan, Iskren Manolov,  Ahmet Sırtmaç


FENERBAHÇE 76: Matovic (17), Şaziye (14), Birsel (11), Kristien Nevlin (11) Nevriye (11),  Esmeral (10) Özge (2)


1.Periyot:16-14
2. Periyot:38-28
3. Periyot:58-48
4. Periyot:76-69



Tebrikler Kraliçeler.
Sezona kupa ile başlamak güzel.Bu maçta çok zorlandık.3.günün yorgunluğunu rakipte 3.maçını oynuyor olsa da biz daha çok hissettik.Hazırlıklara geç başlamanın sancıları diyelim.Bir çok oyuncumuz daha hazır değil.20 Ekim'deki gs CB maçına daha var Allahtan ,biraz daha hazırlanıp geçen yıl Mersin B.B.'ye kaybettiğimiz gibi kaybetmeyelim.
 Ribauntlarda sıkıntı çekiyoruz.Çok hücum ribauntu veriyoruz.Uzun rotasyonumuz sıkıntılı.Matoviç MVP seçilse ve hücumda etkili olsa da mücadele olarak daha eksikleri var.Anna Vajda'nın da bilek sakatlığı yüzünden oynayamaması da uzun rotasyonunda bizi sıkıntıya soktu.
 Şaziye ve Newlin'in performansları sevindirici.Birsel,Esmeral,Nevriye üçlüsü zaten takımın belkemiğiydi.Yerli rotasyonumuz böylece genişlemiş oldu.Özge ve Olcay da geliyor.
Tabii Taurasi,Penny ve Horokova'nın da katılımı ile takımın çehresi daha da değişecektir.
Hana Horokova çok pozitif elektrik verdi bana.Sevindim.
 Kösice'yi beğendim.Nasıl Mizo Pecs'ten fark yemişler inanamadım.Suzana Zirkova ve 12 numara Jurcenkova çok iyi oynadılar.Zirkova'yı yazdım bir yere transfer edilecekler listesine.Takip edeceğim.
Kösice takımına daha Candice Dupree katılacak.Cathrine Krayaaveld sanırım yeni katıldı ki pek katkı vermedi bizim maçta,çok iyi oyuncudur O da.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler