16 Ekim 2010 Cumartesi

Turgay Demirel ve Aziz Yıldırım Beko Basketbol Ligini Şifrecilere 5 yıllığına Peşkeş Çektiler.


Lig Kurulu, Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kulüplerle ilgili her türlü konuyu yine kulüplerin görüşünü alarak beraberce karara bağlama ilkesi doğrultusunda (İlkenizi yiyeyim sizin) Beko Basketbol Ligi yayın hakları sözleşmesi ile ilgili tek gündem maddesiyle toplandı. TBF Başkanı Turgay Demirel, kulüplerin federasyona verdiği yetki doğrultusunda yürütülen görüşmeler neticesinde gelinen noktaları ve varılan anlaşmayı kulüp temsilcilerine sundu.

Buna göre Digiturk platformunda yayın yapan Spormax kanalının, Beko Basketbol Ligi’nin 4 yıllık yayın hakkı beledili için ödenecek tutar kulüpler tarafından olumlu karşılanarak 
(ne kadarmış bu tutar niye açıklamıyorsunuz ? )anlaşmanın kabulü kararlaştırıldı. Spormax ile yapılacak sözleşmenin son 1 yılı opsiyonlu olmak üzere toplam 5 yılı kapsaması üzerinde de mutabakata varıldı.

Toplantıda kulüplerin görüşleri dikkate alınarak yayın hakkı anlaşmasının detayları ile ilgili çalışmaların tamamlanmasıyla sözleşmenin imza altına alınması (Oldu bittiye getiriyorlar.Ortada ne detaylı bir çalışma var ne bir şey ) ve canlı yayınlarının ilk hafta müsabakalarıyla birlikte başlaması konusunda uzlaşıldı.

************************************

 Turgay Demirel ile Aziz Yıldırım yapacağını yaptı ve Dünya 2.si olmuş bir ülkenin basketbolunu adam gibi pazarlayamayıp,son dakika golü ile şifreci kanala 5 yıllığına peşkeş çektiler.
    Ortada ihale yok.Rakam belli değil,şartlar,detaylar belli değil.İmza yok,protokol yok,
kısa bir açıklama ile 5 yıllığına şuraya verdik.Bu peşkeş demek değil de nedir ?
Resmen oldu  bittiye getirilmedir bu.Basketbol her ne kadar özerk olsa GSGM bu durumu sorgulamalıdır.Ver işi,sonradan hallederiz detayları falan filan ne demek ?

  Aziz Yıldırım futboldaki ''Kulüpler Birliği'' gibi  kurduğu ''Beko Basketbol Lig Kurulu'' ile birlikte Turgay'ın çoktan istediği ''basketbolun esaretinin devam'' kararını aldılar.
 Aziz Yıldırım zaten açık kanala karşı biri.Turgay ile aynı kafadalar. Muratlarına erdiler.
Aziz Yıldırım bir kere de taraftarını düşün be kardeşim.Futbol takımının hazırlık maçlarını bile şifreli kanaldan yayınlatan adamdan mı bekliyorsun diyenleri duyar gibiyim aslında da....

 Turgay Demirel'i de,  Aziz Yıdırım'ı da,diğer piyon kulüp yetkililerini de  kınıyorum.
 
   Dünya 2.liğinin ardından bu ilginin sönmemesi ve çocuklara,gençlere daha çok yayılması, arttırılması fırsatı varken lig maçlarınının açık kanaldan yayınlatılacağı yerde son dakikaya kadar beklettiler ve  gene basketbolu zincire vurdular.
  İhale yapılmadan nasıl 5 yıllığına hem de şifrecilere veriliyor anlayamıyorum. 
 Türk basketbolunu düşündükleri falan yok,gelecek 3 kuruşun peşindeler.Diyecekler ki başka talip yoktu.Sen adam gibi çalışma yapmazsan tabii olmaz. 
Ver TRT'ye ne olacak,şifrecilerden çok mu daha az para alacaksınız sanki.
     Yazıklar Olsun bu zihniyetteki yöneticelere.
   Bazı maçların açık kanal Skytürk'ten verilme olayı da yok  artık.
Şifreci kuruluş İngiltere PL maçlarının yayın saatlerine göre istediği saatlerde oynatır geçen sezon yaptığı gibi artık maçlarınızı.12.30'da,13.00'da geçen sene oynadığınızda ağlamayacaksınız bir daha.
    Yatacak  yeriniz yok sizin.Başınıza çalın basketbol liginizi..
Basketbol yazarlarından ve basketbol yazan bloglardan bakalım bu konuda ses çıkacak mı ?

Euroleague seyrederiz paşalar gibi NTV'den. 

TEŞEKKÜRLER NTV !!!!!!!!!!

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler