11 Ekim 2010 Pazartesi

Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri : MP Trabzonspor - Fenerbahçe Ülker: 42-81



Fenerbahçe Ülker, Spor Toto Türkiye Kupası Elemeleri’nin Gaziantep’teki C Grubu’nda oynadığı ikinci karşılaşmada Medical Park Trabzonspor’u zorlanmadan geçti: 42-81. İlk periyotta rakibini 8 sayıda tutarak yakaladığı 17 sayılık farkı son çeyrekte iyice açan Sarı-Lacivertlilerde Litvanyalı yıldız Darjus Lavrinovic, ‘Spor Toto Maçın Yıldızı’ seçildi.

İlk periyodun başında Hakan Yapar’ın iki basketine Ömer Onan ve Gasper Vidmar ile karşılık veren Fenerbahçe Ülker, yine Vidmar’ın serbest atışıyla 4-5 öne geçti. Harold Jamison’un basketiyle üstünlüğü tekrar ele alan Medical Park Trabzonspor, Roko Ukic’in turnikesini de Derrick Obasohan ile yanıtlayarak skoru 8-7’ye getirdi. Fakat Sarı-Lacivertliler, Oğuz Savaş’ın serbest atışlarıyla öne geçtikten sonra Darjus Lavrinovic’in üçlüğüyle farkı 4’e yükseltti. Ömer Onan ve Darjus Lavrinovic ile skor üretmeye devam eden Fenerbahçe Ülker durumu 8-19 yaptı. Marko Tomas’ın da devreye girmesiyle yakaladığı seriyi 18-0’a çıkaran Sarı-Lacivertliler, Ömer Onan’ın hızlı hücumdaki turnikesiyle ilk periyodu 8-25 üstün tamamladı.

İkinci çeyreğin ilk iki dakikasında her iki takımda sayı üretemedi. Harold Jamison ile suskunluğunu bozan Medical Park Trabzonspor, Mutlu Demir’in başarılı atışıyla farkı 13’e indirdi. Fenerbahçe Ülker ise Karadeniz ekibine Mirsad Türkcan’ın üçlüğüyle cevap verdikten sonra Marko Tomas’ın isabetiyle skoru 12-30’a getirdi. Mirsad Türkcan’ın turnikesi ve Emir Preldzic’in smacı da Sarı-Lacivertlilerin serisini 9-0’a yükseltti. Medical Park Tarbzonspor ise bu seriyi Derrick Obasohan’ın sayıya çevirdiği serbest atışlarla sonlandırdı. Kaya Peker’in sayılarının ardından Harold Jamison ve Marko Tomas’tan gelen karşılıklı basketler skoru 16-38 yaptı. Bordo-Mavililer, Jamison’un gayretiyle farkı 19’a indirse de Marko Tomas’ın isabetli şutu ilk yarının sonucunu belirledi: 19-40

Fenerbahçe Ülker, üçüncü periyoda Ömer Onan’ın art arda attığı 5 sayıyla başlarken, Derrick Obasohan’ın üçlüğüne de Darjus Lavrinovic aynı şekilde yanıt verdi. Medical Park Trabzonspor; Harold Jamison ve Ersin Görkem’in basketleriyle skoru 27-51’e getirdikten sonra Oğuz Savaş ve Mutlu Demir’in sayılarıyla çeyreğin son 4 dakikasına girilirken fark korundu. Ersin Görkem’in başarılı atışının ardından Oğuz Savaş kullandığı serbest atışları sayıya çevirdi. Bir de top çalan Oğuz, pozisyonu turnikeyle bitirip durumu 31-55 yaptı. Karadeniz ekibi, Ersin Görkem’in üçlük isabetiyle son periyoda 36-57 geride girdi.

Final çeyreği Oğuz Savaş’ın pota altı basketiyle açıldı. Marko Tomas’ın isabetiyle farkı 25’e çıkaran Fenerbahçe Ülker, Harold Jamison’un başarılı atışı sonrası Roko Ukic önderliğinde 10-0’lık seriye imza attı. Mola alan Bordo-Mavililerde Alwin Eugene Snow’un üçlüğü skoru 41-71’e getirdi. Sarı-Lacivertliler; Mirsad Türkcan,Tarence Kinsey, Gasper Vidmar ve Kaya Peker ile skor üretmeye devam ederek son 1 buçuk dakikaya girilirken farkı 37’ye çıkardı. Temposunu kalan sürede de düşürmeyen Fenerbahçe Ülker, 42-81’lik farklı galibiyete ulaşarak gruptan çıkmayı büyük ölçüde garantiledi.


SALON: Karataş Şahinbey

HAKEMLER: Recep Ankaralı, Ozan Çakar, Ahmet Tatlıcı

MEDİCAL PARK TRABZONSPOR (42): Aleksandar Rasic (4 ribaund- 3 asist), Hadi Özdemir 1 (2 ribaund- 2 asist), Mehmet Ersin Görkem 10 (1 ribaund), Hakan Yapar 5 (6 ribaund- 2 asist), Serhat Büker (3 ribaund), Derrick Obasohan 7 (1 asist), Alwin Eugene Snow 3 (3 ribaund- 2 asist), Harold Jamison 12 (3 ribaund), Mutlu Demir 4 (4 ribaund)

FENERBAHÇE ÜLKER (81): Roko Leni Ukic 8 (2 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 7 (2 ribaund- 4 asist), Ömer Onan 11 (2 ribaund- 1 asist), Darjus Lavrinovic 15 (3 ribaund- 1 asist), Gasper Vidmar 7 (2 ribaund), Kaya Peker 4 (7 ribaund), Oğuz Savaş 12 (7 ribaund- 4 asist), Tarence Anthony Kinsey 5 (6 ribaund- 3 asist), Marko Tomas 10 (3 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 2 (2 ribaund- 2 asit)

1. PERİYOT: 8-25
2. PERİYOT: 11-15
3. PERİYOT: 17-17
4. PERİYOT: 6-24


Neven Spahija, 39 sayı farkla kazandıkları maçta tempoyu düşürmemelerini, “Bu zaten bizim felsefemiz olacak: Çok sert bir müdafaa, 40 dakika aynı tempoyla oynamak ve kazanmak. Bugün çok iyi mücadele ettik ve kazandık. Bu fark bizi daha iyi çalışmak ve oynamak için çok motive edecek” şeklinde yorumladı.

Mücadeleyi 12 sayı- 7 ribaund- 4 asistle tamamlayan Oğuz Savaş ise, “Tempolu oynamak için sahaya çıkıyoruz. Maçı hiç bırakmadan oynuyoruz. 40 dakika tempolu oynayınca kalitemiz sahaya yansıyor. Bizim için güzel bir galibiyet ve moral oldu. Dönünce Cumhurbaşkanlığı Kupası oynayacağız. Ama önce Tofaş maçından da galibiyetle ayrılmak istiyoruz. 40 dakika tempolu oynarsak o maçı da kazanacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Oğuz, son iki maçta sergilediği başarılı performanslarla ilgili olarak da, “Milli Takım ile yoğun bir dönem geçirdim. Dünya Şampiyonası’nın üzerinden 1 ay geçti ve ufak bir dinleneme fırsatım oldu. Ardından 2-3 hafta çalıştım. İyi oynuyorum ama fizik olarak daha iyi duruma gelebileceğimi düşünüyorum” dedi.

 
Takımı ve teknik ekibi tebrik ediyorum.
 Daha önce dediğim gibi bu takım geçen yıldan daha farklı ve renkli,zevk veren bir takım olacak.
Hocanın dediği gibi sert saavunma ve tempolu oyunu 40 dakikaya yayan bir takım olacağız.
Bunun kıvılcımlarını görüyoruz.Geçen yıl ki takım daha az sürelerde yapabiliyordu ve çoğu maçta isteksiz oynuyor ve bizi kızdırıyordu.(Play Off'larda kendilerine geldiler biraz)
 8-7 gerideyiz ilk çeyrekte,ikinci 5 dakikada bir tempo yapıyoruz 18-0'lık bir seri ile çeyreği 8-25 önde bitiriyoruz ve maç orada bitiyor zaten.7 dakika sayı yemedik.
 Mesela 22 sayı fark var Marko Tomas rakip pivot Jameson'un altında kalma pahasına topu kapabilmek için atlıyor.Gene Ömer Onan 4.çeyrekte 7 dk.kala 38-65 öndeyken topa atlaması.
 Güzel görüntüler izledik.Oğuz'un pas arası yaparak top kapıp basket faul alması,Oğız-Mirsad ikili oyunu (73.sayı),Vidmar'ın 2 kez Alley-up yapması  çok güzeldi.Trabzonspor'un bir çok kez 24 saniyede hücum kullanamaması da aynı şekilde sevindiriciydi savunmamızın dozajı yönünden.
Lavrinoviç'i de tanıdığımız gibi görmek çok sevindiriciydi.Oğuz'un formda olması aynı şekilde.
 Kolay sayı yemememiz ve çabuk çıkmamız dikkat çeken pozitif yönlerimizdi.
Spahija'da kalitesini gösteriyor.
  Michael Wright eksik,Rasiç ve Snow yeni geldiler falan ama Trabzon'u 40 sayı fark ile 1.lige hoşgeldin dememize de çok sevindim.Netice de Trabzonspor'u hezimete uğratmış olduk.
 Son olarak Gaziantep halkının bu spora ilgisizliği için diyecek kelime bulamıyorum.
Gaziantepspor'un maçları boş tribünlere oynanıyor.Basketbolda böyle bir turnuva verilmiş İlinize ama ilgi sıfır.Helal Olsun valla ne demeli.Gaziantep halkının ilgi alanlarını çok merak ediyorum.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler