14 Ekim 2010 Perşembe

Dopingçilere bir CB kupası daha hediye ettik.77-79


SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Engin Kennerman – Zafer Yılmaz – Kaan Büyükçil

FENERBAHÇE ÜLKER (77): Roko Ukic 9 (2 ribaund- 2 asist), Mirsad Türkcan 14 (7 ribaund), Ömer Onan 14 (2 ribaund- 4 asist), Darjus Lavrinovic 3 (4 ribaund- 2 asist), Gasper Vidmar 7 (2 ribaund), Kaya Peker 2, Oğuz Savaş 18 (6 ribaund- 2 asist), Tarence Kinsey 7 (1 ribaund- 2 asist), Marko Tomas (1 ribaund- 1 asist), Emir Preldzic 3 (4 ribaund- 4 asist)

EFES PİLSEN (79): Andrew Wisniewski (3 asist), Cenk Akyol 6 (5 ribaund), Igor Rakocevic 12 (3 ribaund- 4 asist), Lawrance Roberts 14 (11 ribaunt- 1 asist), Kerem Tunçeri 18 (1 ribaund- 6 asist), Bootsy Thornton 6 (1 ribaun), Bostjan Nachbar 9 (5 ribaunt), Sinan Güler, Ersin Dağlı 5 (5 ribaunt)

1.PERİYOT: 28-15
2.PERİYOT: 19-21
3.PERİYOT: 15-24
4.PERİYOT: 15-19



   16 sayı öndeyken ve maçın 39 dakikasını önde götürmüşken,ilk kez maçın sonunda geçilip ne yazık ki bir kez daha bu kupayı hediye ettik Dopingçilere.Evet son 4 yılda 3.kez.
 Bu kulübün bu ''Final Kaybetme Sorunsalı'' kahredici bir genetik halini aldı artık.
Dopingçiler bu sezon gerçekten zayıflar.Geçmiş yıllardaki kadrolarından eser yok.2 gömlek fark aramızda.Bir şey yok adamlarda yahu bir şey.İyi olsalar gam yemeyeceğim.
 Bizde tonla kötü adamın olduğu bir günde sadece Lawrence'in ve 2 Kerem'in ballı günlerinde olması ile kıl payı yenebildiler o kadar.Hele şu gıcık ,ezik dopingçi KG'nin salyalarını akıta akıta üçlük bile atması inanılacak şey değildi.Şu adamı ve sürüsünü sevindirmeleri adamın canını sıkıyor yoksa git Olin Gençlik'ten 20 sayı fark ye tek kelime eden namerttir.''Basketbolun gs'si'' yahu yılların vampir müessese takımı ne de olsa üzüntümüz bu yüzden.Herkese yenilin bunlara yenilmeyin be birader.Hele bu şekilde ezdiğiniz,vurup geçeceğiniz ,adamların kendilerinin bile havlu attığı bir günde yenilmeyin.
 Havlu attılar dedik,gerçekten öyleydi ama onların yapamadığını senelerdir  rezil hakemliklerini görmek zorunda kaldığımız Engin Kennerman ve Zafer Yılmaz'ın büyük lojistik destekleri ile (!)  3.çeyrekte yaptıkları faullü sert savunma ile farkı kapattılar ve maça ortak oldular.Bizimkilere dokunsalar faul ama aleyhimize kepaze düdüklerle kesinlikle maçın kaderini etkilemişlerdir.Bir Dejavu yaşadım.Yıllardır hep bu şekilde kazanmamışlarmıydı ?
Efes aşığı Fenerlilerin çabuk unuttuğu Ülker ile birleşmeden önceki yıllarda bu şekilde hakemlerle kazanmadılar mı ? Çabuk unutulmuş (!) ki bu dopingçilere kinimizin sadece Ergin ile başladığını sanıyorlar ve abuk subuk yazılar yazıyorlar Gergin'den önce Efes ile aramızda bir şey yoktu ki diye.Sizin için yoktu tabii.Çünkü siz o yıllarda bedavaya maç izliyoruz diye Fenerbahçe'nin maçlarına değil dopingçilerin maçlarına gidiyordunuz.
 Hakemler kadar ne yazık ki ümit bağladığımız hocamız Spahija ve bazı oyuncularımızda bu sonucun sorumlularıdır.3.çeyrekte fark erirken - hakemlerden izinli faullü savunmayla da olsa- Spahija neden hiç mola almadı ? Gene Tanjeviç efekti yarabbim diyorum.
 Faul problemlerine girdikleri için katkı yapamayan Lavrinoviç ve Tomas'tan Lavrinoviç daha fazla kullanılmalıydı.- İlk çeyrekte çok ucuz faullerle hemen 3 faul aldırıldı Lavrinoviç -
Spahija Kaya'yı neden 3 dakika kullandı ? Çirkef dopingçinin karşısına sürebilirdi.Son anlarda neden Tomas'ın yerine Emir'i kullanmadı ? Neden hücum kapasitesi sınırlı Vidmar'ı oynattı ? gibi çok sorular var kafamda.
 Gene ribauntlarda 37-29 geride olmamız ve en önemlisi tam 16 hücum ribauntu vermemiz.
Hem de pota altında üstünüz derken,Raduljica yokken.Biz sadece 6 HR alabilmişiz.
 Demek ki uzunları kullanmada ve diğer kısalarında pozisyon almada sıkıntımız var bu konuda.Top kayıplarında da 11-4 öndeyiz.Kinsey ve Ukiç 3'er.Kinsey çok kötüydü.Öldürücü top kayıpları yaptı,
En iyi isim savunmada aksa da 18s.6r.ile Oğuz'du.
Tunçeri'yi savunamayan Ukiç'i de es geçmeyelim.KT maalesef ezdi geçti Ukiç'i.
 Farklı önde giderken konsantrasyonu kaybettik.Laubali oynamaya başladık.
Bir ara Oğuz'un 2/0 atması ile başlayan ve sanırım 10/4'lere kadar giden serbest atış kaçırma krizine girdik fark erirken bu yüzden.
  Çok kırılma anları var ama nafile yazmak artık.16 ve 14 sayı iken fark 2 kez boş üçlük geldi,soksak maç kopacaktı.Son anları çok kötü oynadık.
 Spahija'nın dedikleri ile bitirelim ;
 ''Maçı 40 dakika düşünmemiz lazım, 39 dakikada değil. Maçın genelinde konsantrasyonumuzu buna göre sağlamamız lazım. Bana göre maçın anahtarı 16 hücum ribandu vermemizdi. Bu benim için kabul edilemez. Bu kadar üst klasman bir maç için kesinlikle kabul edilemez. Seyircilerimiz için çok üzüldüm bizi çok iyi desteklediler. Kazanmak isterdik ama maalesef kazanamadık'' 
 Son olarak bir de organize grup olarak gelen GFB'nin maç sırasında gs maçı için tezahürat yapması ve maçla ilgisiz tavırları ve tezahüratları büyük garabetti.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler