10 Ekim 2010 Pazar

Miljkoviç'in 30 Sayısı Final'e yetmedi.Sırbistan-Küba 2-3

Brezilya-Küba finalde.


Dünya Erkekler Voleybol Şampiyonası’na Küba ile Brezilya finale kalan takımlar oldu.

İtalya’nın 17 gündür ev sahipliği yaptığı şampiyonanın yarı final maçları bugün oynanırken, günün ilk final mücadelesinde Sırbistan, Küba ile karşılaştı. Mücadele oldukça çekişmeli geçti, karşılaşma final seti olan beşinci sete kadar uzadı. Yarı final ilk maçında Sırbistan’ı 3-2 mağlup eden Küba, 2010 Dünya Şampiyonası finaline yükselme başarısını gösterdi.
Yarı final ilk maçı 1 saat 50 dakika sürdü, karşılaşmanın ilk setini Sırbistan 25-22 kazandı. İkinci set, oyunda dengeyi kuran Küba’nın 25-17’lik üstünlüğüyle geçilirken, müsabakanın en çekişmeli geçen seti olan üçüncü sette Küba, rakibini 31-29 yendi. Üçüncü set, karşılaşmada en fazla uzayan set oldu.
Mücadelenin dördüncü setini 25-22’lik skorla kazanan Sırbistan, durumu 2-2’ye getirdi ve maçı final setine taşıdı.
Final setinde rakibi Sırbistan’a 16-14’lük sonuçla üstünlüğünü kabul ettiren Küba, Dünya Şampiyonası’nda finale yükselen ilk takım olmayı başardı.


-KÜBA’NIN FİNALDEKİ RAKİBİ BREZİLYA-
Yarı finalin bir diğer maçında ise ev sahibi İtalya ile son iki şampiyonanın şampiyonu Brezilya karşılaştı. Şampiyona başlamadan önce şampiyonluk favorisi olarak gösterilen her iki takımın mücadelesi büyük ilgi gördü.
Final mücadelesinin ikinci maçında rakibi İtalya’yı, 3-1 mağlup eden Brezilya, finalde Küba ile eşleşti.
Karşılaşmanın ilk iki setinde son şampiyon Brezilya, rakibi karşısında ağırlığını koyarak, ilk seti 25-15, ikinci seti de 25-22 aldı. Üçüncü sette toparlama sinyalleri veren İtalya, zorlansa da seti 25-23 alarak durumu 2-1’e getirdi.
1 saat 39 dakika süren mücadelenin dördüncü setinde Brezilya, rakibine 25-17’lik skorla üstünlük kurarak, setlerde skoru 3-1 yaptı ve finale yükselen taraf oldu.

Şampiyona, yarın TSİ 18.00’de Sırbistan ile ev sahibi İtalya arasında yapılacak üçüncülük maçı ve Küba ile Brezilya arasında TSİ 21.15’te oynanacak final müsabakasıyla sona erecek.

 ************************************************
  Voleybola doyduk resmen.Mükemmel bir maç izledik.Aynı saatte oynanan Fenerbahçe Ülker - Bornova Belediye maçını bile daha az baktım.Sırpları hiç sevmem ama oyuncumuz İvan Miljkoviç yüzünden kazanmalarını istedim.Fakat şu bir gerçek Küba haketti.Küba tecrübeli kaptanları Simon (Orta Oyuncu) haricinde fişek gibi gençlerden kurulu tam bir takım hüviyetinde oynadı.Sırbistan'da ise yük sadece bizim İvan'daydı.Tek başına savaştı diyebiliriz.Ona sadece Kovaçeviç yardım etmeye çalıştı.İstatistiklerden de görülüyor zaten.Sırbistan'da İvan 30,Kovaçeviç (Smaçör) 21,Stankoviç (Orta)10 sayı.4 numara smaçör Janiç çok kötü oynadı.5 setlik oyunda 6 sayı yapabilirken antrenörün Onu değiştirmemesi de çok garipti.Terziç sadece servis atmaya girdi.Podrascanin'de (Orta) 7 sayıda kaldı.5 setlik bir yarı final mücadelesinde smaçörünüz 6 sayıda kalıp manşette de aksıyorsa,ortalarınızda blok  ve hücumda düşük verim verirse işiniz çok zor olur tabii.
Tecrübeli pasör Grbiç iyi manşet gelmediği kötü paslarda ''at İvan'a dert etme '' modunu uyguladı ve çoğunda da İvan topları öldürdü.Hem de ne topları ama kaybettikleri uzayan setin sonlarında ve 5.setin sonunda top öldüremeyince,aynı şekilde direk sayı aldığı bazuka servislerine rağmen bu bahsettiğimiz  setlerin sonunda kaçırdığı - hele ki 5.sette 13-11 öndeyken auta attığı servis - servislerle akibet belli oldu.İvan'ı suçlayamayız hiç bir şekilde.Çünkü karşısında çok uzun 2'li,3'lü uzun bloklara rağmen bu kadar top öldürerek oyunu o duruma getirdi.Çok tecrübeli ve akıllı bir pasör çaprazı.Benim körü körüne,hiç karşıya bakmadan smaç vuran '' kafasız '' diye tabir ettiğim - eski FB'li ABD David Mc Kienzie mesela - adamları gördükten sonra İvan muhteşem bir bitirici.Blok auta yönelerek çok sayı aldı.Yalnız 2 numaradan çok etkili,4 numaradan pek top öldüremiyor.Servisleri müthiş.Savunmada idare ediyor.Sıkıştığında,kötü manşet geldiğinde atacağın bir smaçör.Ehhh daha ne olsun.
FB seyircisi Gamova'ya tapmıştı İvan'a Onun yarısı ilgi göstermezlerse yazacağımı biliyorum.
Yarısı diyorum çünkü bayan hayranlığını biliyoruz bizim milletin.

 Küba'ya gelince;müthiş bir takım yapmışlar.17 yaşındaki Leon Dünya Voleybolunun Yeni Yıldızı.
Müthiş.Her yerden vuruyor.23 sayı yaptı dün.Onu Leal 21 sayı,kaptan Simon 17 ,Hernandez 13,Camejo 11 sayı ile destek verdi.Genç ve hırslı pasörleri Hierrezuella da iyi oynattı takımını.
Atletik olma avantajlarını iyi kullandılar.Servis ve bloklarda iyiydiler.Sırplar blok koymakta çok zorlandı.Küba oyun disiplinini de kaybetmiyor.Rakibin tecrübe avantajını atletik ve gençlikleri ile geçtiler.Sırplar o tecrübelerinden yakışmayacak basit hatalar yaptılar.
Neticede Küba haketti.Bizim Marshall ve Osmany Juantorena (Trentino Volley) gibi yıldızlarının yokluğunda ülke içinde oynayan ve genç jenereasyonları ile - asıl hedefleri 2012 Olimpiyatları - iyi bir takım yapmışlar.Bakalım finalde son 2 (2002-2006) turnuvanın Şampiyonu tecrübeli Brezilya'yı yenebilecekler mi ? Çok zor.Ev sahibi İtalya bile başedemedi.İtalya-Brezilya maçını son set hariç internetten izledim zaman zaman ,Brezilya çok güçlü.Leandro Vissotto Neves (24) ve Dante Amaral (16) karşısında İtalya Fei (20) ile direnmeye çalıştı.
Favori Brezilya ama gönlüm Küba'dan yana.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler