10 Ekim 2010 Pazar

7.Fenerium Turnuvası : Fenerbahçe - Mizo PECS 86-68 !!!


Fenerium'un düzenlediği 7. Uluslararası Fenerium Kadın Basketbol Turnuvası'nda Fenerbahçe, Macaristan'n Mizo PECS takımını 86-68 yendi.


Maçın ilk çeyreğinde Esmeral Tunçluer ve Nevriye Yılmaz ikilisi ile etkili olan takımımz  ilk çeyreği 29-22 önde tamamladı.

İkinci periyotta  hızlı hücumlarla sayı üreten Fenerbahçe Basketbol Takımımız, ilk 5 dakikada 40-26’lık öne geçti.  Genç oyuncularımızdan Olcay Çakır ve Esmeral’in skora katkısı ile takımımz ilk yarıyı 52-28’lik üstünlükle tamamladı.

İkinci yarıda, pota altında Matovic, Olcay ve Esmeral üçlüsü ile sayılar bulan takımımız farkın kapanmasına izin vermedi. Takımımız son periyoda 75-52 önde girdi.

Son periyotta da rakibine üstünlüğünü kabul ettiren takımımız karşılaşmadan 86-68 galip ayrılarak turnuvadaki ikinci maçında, ikinci galibiyetini aldı.


Salon: Caferağa Spor Salonu
Hakemler: Peter Bodnar, İbrahim Altındaş, Mirhan Ataşer
Fenerbahçe Esmeral (19), Nevriye (16), Matoviç (14) , Kristien (10), Olcay (9), Birsel (7), Şaziye (7), Özge(4)

1. Periyot:29-22
2. Periyot:52-28
3. Periyot:75-52
4. Periyot:86-68

Turnuvada yapılan diğer maçta ise Slovakya'nın Good Angels Kösice takımı, Lukoil Neftochimik Burgas ekibini 98-54 mağlup etti.

Organizasyonun son gününde yarın, Fenerbahçe-Good Angels Kösice ve Mizo PECS- Lukoil Neftochimik Burgas karşılaşmaları yapıla
cak.





 Tebrikler Kraliçeler.
Mizo Pecs'in zorlayabileceğini,liderlik maçı diye düşünüyordum ama öyle olmadı.Bilemiyorum eksik oyuncuları varmıydı ama Amerikalı uzun size'lı oyuncuları haricinde hiç zorlayamadılar.
 Bizde zaman zaman savunmada aksasak,çok hücum ribauntu  versekte hücumda çok iyydik.Esmeral mükemmel oynadı.Nevriye ve Matoviç'te iyiydi.Newlin ilk maçta da iyiydi bu maçtada ribaunt konusunda özellikle iyi katkı yaptı.Gençler tecrübe kazanmaya devam ediyorlar.Ancak hatalarını uygun bir üslupla göstermek lazım.Özge hata yaptığında Ratgeber'in yardımcısı Ernst Radjan'ın sert bir şekilde ''senin beynin çalışmıyor mu '' şeklinde işaretleri hiç hoş değildi.
Anna Vajda eski takımına karşı sanırım hafif sakatlığı yüzünden oynamadı.
Hoca da bu takımı 15 sene çalıştırmış.
 Birsel çok durgundu.Bir sıkıntısı var gibiydi maç sonrası röportajda iyi konuşmasına rağmen.
Sanırım sözleşmesinin durumu konusunda sıkıntı yaşıyordu.Bugün 2 yıl daha uzattığını öğrendik.Hayırlı Olsun.Gözümüzden hiç bir şey kaçmıyor yani :))
 TV yayını içinde iki takımın renklerinin koyu olmasını kimsenin düşünmemesi de kötüydü.Oyuncuları seçmekte zorlandık.
Fenerium iyi bir turnuva düzenliyor ama maç istatistiklerini göremiyoruz.Bir internet sitesi yapmak çok zor bir şey değil.
Horokova dün akşam geliyormuş.Taurasi ve Penny'de geldi mi CB maçına tam kadro çıkarız inşaallah.

1 yorum:

  1. Tebrikler kraliçeler.3 süper yabancımız yok ama iyi yoldayız.Anna Vajda'da bir an önce beklediğimiz katkıları vermeye başlar.Bakalım cumhurbaşkanlığı kupası maçında tribüne kim çıkacak, horokova mı, vajda mı?

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler