13 Haziran 2010 Pazar

B GRUBU : Arjantin - Nijerya : 1-0 !!!

Gabriel Heinze of Argentina celebrates with teammates Lionel Messi
 (L) and Martin Demichelis

arj-nij.JPG

arj-nij ist.JPG

arj-nij-enyama man.JPG

  Arjantin galibiyet ile başladı ama hiçte iyi sinyaller vermedi.İlk maçlar zordur,hele ki böyle 2000 metre yüksek rakıma alışmak zaman alacakken ama Maradona bir kez daha bu takımın önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha kanıtladı.Ömer Üründül dedi diye değil,zaten bunu yazmıştım,10 yaşındaki çocuk bile bilir bu takıma Zanetti ve Cambiasso'nun alınmamasının bir teknik adam skandalı olduğunu.Zanetti hadi 37 yaşında ondan diyelim,takımda D.Milito ve Kun Aguero gibi golcüler bile yedekken 37'lik Martin Palermo'nun ne işi var o zaman ?
 Onu alacağına Zanetti'yi veya Cambiasso'yu alsaydın.Zorluk seviyesi yüksek maçlarda Maschreno ne yapabilecek tek başına.Cambiasso gibi biri lazım olmayacak mı o zaman ?
 Sağ bek için tecrübeli,teknik,soğukkanlı,dengeli,pas yüzdesi yüksek Zanetti'yi alma ,orta saha oyuncusu Jonas Gutierrez'i oynat.Fiziği iyi,savaşcı ama o kadar.Sonradan değişiklik yapıyor.Sol açıkken sol iç oynattığı ve çok kötü oynayan Di Maria'yı çıkarıyor,Burdisso'yu alıyor.Burdisso sağ beke ,Gutierrez'i de sol içe alıyor.Çok enteresan yani.
 Çıkardığı forvet dizilişine ne demeli ?  D.Milito kesilir mi ? Higuain'in yerine D.Milito olsaydı 3 tane yazmıştı bugün.Karşı karşıya atamıyor Higuain.Madem ille oynatacaksın sol veya sağ kanata al,merkez Santrfora mutlaka D.Milito yerleştirilmeli.Onun etrafında gezdirirsin Messi,Tevez,Higuain,Aguero v.s'yi.
 Defansif sıkıntı büyük olacak ileride.Veron 35 yaşında ve klas bir oyuncu olmasına,bu maçta da ilk yarıda 5.280 km.ile en çok koşan oyuncu olsa da bir Cambiasso değil.
 Göbekte Demichelis ağır ve saati bomba.Kaleci Romero'yu çok beğendim.Henüz 23 yaşında ve 7.milli maçına çıkan Az Alkmaar'lı kaleci yan toplarda başarılı,kendine güvenli,soğukkanlı biri.
Sadece çok fazla ileride duruyor şutlarda.Nijeryalılar kaleyi tutturamadılarAllahtan.
Messi Barca'daki kadar olmasa da iyi oynadı gene.Serbest oynuyordu ama Haruna - 20 yaşında - ve Kaita'nın zaman zaman sert markajında olmasına rağmen 6 gol pozisyonuna girdi ama maçın adamı kaleci Enyeama'yı geçemedi.İsrail'in H.Tel Aviv takımı kalecisi çok başarılıydı.
Turnuva sonrası transfer yapar.Arjantin kaleye 24 şut atmış ama sonuç yok.
 Çok bahsedilen Angel Di Maria - Benfica'dan RM'ye gidecekmiş - kötüydü.Çizgide oynammaya alıştığı için sol içte etkisiz kaldı.Higuai söyledik,tam 4 net golü kaçırdı.
 Nijerya ise hep aynı tip adamlardan kurulu,savruk,dağınık,hücumda son vuruş yapamayan,defanstan top çıkarırken çok hata yapan,kaptıran,yerleşme hataları yapan bir takım
görünümü verdiler.Tek tek Avrupa futbolunda ismi duyulan oyuncular var ama sanki birbirinin kopyası.Obasi,Yakubu,Martins,Odemwingie,Kalu Uche,Obinna.Utaka ve Kanu eksik kaldı bir tek
oynamayan.Süratli ,fuleli adamlar ama son vuruş yok.Orta sahada Obi Mikel'in yokluğunu aradılar.Defans göbeğinde Kaptan Yobo iyi ,yanındaki Shittu ağır.Sol bek Taiwo en iyi isimleriydi.Yakubu'yu iyi oynatamadılar.1990 doğumlu Haruna gibi genç bir ismi oynatmalarına da Bravo diyorum.Monaco'da oynuyormuş.Nijerya bundan sonraki maçlarında gene de bir şeyler yapabilir,yeter ki Lars Lagerback sonradan yaptığı değişikliklerle toparladığı takım gibi bir 11 çıkarabilsin.Bu maçta farklı da yenilebilirlerdi,puan da alabilirlerdi.
 Son olarak TRT Spikerlerinin Avrupa liglerini yani Avrupa futbolunu takip etmedikleri belli.
 Sadece özet görüntüleri seslendirmekle olmuyor.Yakubu'yu ön ismi Ayegbeni,Obasi'yi Ogbuke demek çok ilginç Erdoğan Arıkan.Bu futbolcular hangi isimle tanınıyorlar bir araştır bakalım.
Sonuç olarak ; Arjantin gruptan çıkar ama daha ilerilere gitmesi Messi'nin bireysel beceri ve şansına bağlı.Maradona en zayıf halka.Nijerya ise G.Kore ile grup finali yapacak.Kazanabilirde,kaybedebilir de...

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler