15 Haziran 2010 Salı

Böyle Sözleşme İmzalarsan Gitmez Tabii.(Daum'un Sözleşmesi)

Daumdan F.Bahçeye ağır fatura!

Ne bulunmaz hint kumaşıymış ki her dediğine evet  dediniz de şu sözleşmeyi imzaladınız anlamak mümkün değil birader.

  1 Teknik Direktör için yüzme havuzlu ve klima dahil teknik teçhizata sahip tam döşeli bir ev sağlanacaktır. Kulüp ayda 10.000 euro tutarına kadar tüm masraf ve harcamaları karşılayacaktır. Ayrıca kulüp‚ teknik direktörün ve ailesinin taşınmasının tüm masraflarını karşılayacaktır.

2 Kulüp‚ teknik direktöre iki uygun araba (biri Audi A6 ve biri Audi A8) tahsis edecektir. Arabaların tüm masrafları karşılanacaktır.

3 Kulüp‚ Türkiye ve Almanya arasında teknik direktörün kendisi ve ailesi için (2 erişkin‚ 2 çocuk) her sezon gidiş-dönüş maksimum 6 business class uçak bileti sağlayacaktır.

4 Kulüp‚ stadın VIP bölümünde 8 bedelsiz kombine bilet sağlayacaktır.

5 Kulüp‚ sadece Fenercell aboneliği ile teknik direktörün kendi seçeceği 3 cep telefonu sağlayacak ve ayda 2.000 euroya kadar kullanım masraflarını karşılayacaktır. 

6 Kulüp Teknik Direktör ve Ailesi için Türkçe Öğretmeni sağlayacaktır.

7 Kulüp‚ teknik direktöre‚ özellikle sözleşme masrafları konusunda Fenerbahçe´ye transferinin hukuken gerçekleşmesi ile ilgili tüm masrafları karşılayacak‚ net 80.000 euro tutarındaki ödeme yapacak.

8  Hastalık durumunda‚ kulüp sözleşmedeki ödemeleri en az 6 hafta süre ile yapmaya devam edecektir.

Maddi Konular ;

Yıllık 3.3 milyon euro alacak. Lig şampiyonluğu için 1 milyon‚ Türkiye Kupası´nın kazanılması halinde de 250 bin euro ekstra prim alacak.
Daum´a hedeflerin tümüne ulaşılırsa 5 milyon 350 bin euro (11 milyon 250 bin lira) ödenecek.
 Alman hoca ile imzalanan ve 2009-10‚ 2010-11‚ 2001-12 sezonlarını kapsayan özel sözleşmeye göre‚ Daum´a yapılacak ödemelerin tüm vergilerini kulüp üstlenecek. Buna dair belgeyi de Alman çalıştırıcıya verecek.
Yıllık net ücreti 3 milyon 300 bin euro (7 milyon lira) olarak belirlenen Daum´a‚ lig şampiyonluğu için 1 milyon euro (2 milyon 100 bin lira)‚ Ziraat Türkiye Kupası kazanıldığı takdirde 250 bin euro (525 bin lira)‚ UEFA Avrupa Ligi´nde yarı finale kalınması durumunda 250 bin euro‚ takım final oynarsa 400 bin euro‚ Avrupa´da şampiyon olursa 800 bin euro (1 milyon 700 bin lira) prim ödenecek.
Christoph Daum takıma verilecek toplam primin yüzde 10´u kadar da prim alacak. Örneğin futbolculara 100 bin euro ödenmesi halinde Alman hoca 10 bin euro daha kazanacak.
Daum´un birinci yardımcısı Roland Koch´a aylık 37 bin 500‚ sezonluk 375 bin euro ödemeyi taahhüt eden Fenerbahçe Kulübü‚ kaleci antrenörüne yıllık 180‚ fizyoterapiste yıllık 120 bin euro‚ bilgisayar uzmanına ise yıllık 114 bin euro verecek. Daum´un yardımcılarının yıllık toplam maliyeti primler hariç 789 bin euro olacak. Bu şahıslar takıma verilen primlerden de yararlanacak ve rakam ortalama bir milyon euro´ya yükselecek.
Fenerbahçe takımı gelecek sezon Şampiyonlar Ligi´nde mücadele etme hakkı kazanırsa Christoph Daum çeyrek final için 400 bin‚ yarı finalde 500 bin‚ ikinci olursa 600 bin‚ şampiyonluğu kazanırsa 1 milyon euro prim elde edecek. Lig‚ kupa ve Avrupa maçlarında primler kazanılan maçın hemen ertesi günü banka hesabına yatırılacak.
Sponsor getirirse
Alman teknik adam kulüp için herhangi bir şekilde ek sponsor getirirse‚ kulübün elde edeceği gelirin yüzde 50´sini alacak. Daum´a Gazi ile mevcut olan sözleşmesi konusunda tam ve sınırsız reklam özgürlüğü tanınacak.

Sarı lacivertliler, geçen sezon iki kupayı da son anda kaybeden Daum’la yollarını ayırmak istiyor. Ancak, Alman hoca ve yardımcılarının 10 milyon Euro’yu bulan tazminatları yönetimin elini kolunu bağlıyor.
Bugüne kadar anlaşmaya vardığı teknik adamlarla uzun süreli, yardımcılarıyla 1’er yıllık sözleşmeler imzalayan F.Bahçe Yönetimi’nin Daum ve ekibiyle 3’er yıllık anlaşmalar yapması başının ağrımasına neden oldu. “İki yıllık sözleşmem daha var. Sözleşmede yazılı olan paranın (yıllık 3,2 milyon Euro) tamamını almadan hiçbir yere gitmem” diye direten Daum için 7 milyon Euro’ya yakın bir faturayla karşı karşıya kalan sarı lacivertlilerin işi bununla da bitmiyor. Daha öncesinde yardımcı antrenörlerle 1’er yıllık sözleşmeler imzalayan sarı lacivertliler, Alman tekin adamın yardımcıları olan Roland Koch, Ayhan Tumani, teknik analist olarak çalışan Daum’un oğlu Marcel Daum ve kaleci antrenörü Holger Gehrke ile de 3’er yıllık sözleşme imzalamıştı. Daum’un yardımcılarından
Koch’un iki yıllık faturası, 1.2 milyon Euro, Ayhan Tumani’nin 200 bin Euro, Holger Gehrke’nin 600 bin Euro, Marcel Daum’un ise 200 bin Euro. 2 yıllık ücretlerinin tamamını isteyen Daum’la yaşanan sorun çözülmezse fatura daha da kabaracak.
Gerekirse FİFA'ya gidecek
Daum’un F.Bahçe Yönetimi’ne rest çekmesinin arkasında Alman teknik adamın sarı lacivertlilerden ayrılmasının ardından alacağı tazminat tutarı yatıyor. 6.4 milyon Euro tutan 2 yıllık ücretinin yanı sıra Daum’un uzlaşma sağlanamadığı takdirde FIFA’ya başvurup şampiyonluk primini talep edebileceği tahmin ediliyor. Böylece yardımcılarına ödenecek ücretlerle birlikte Alman hocaya ödenecek tutar 10 milyon Euro’ya yükselecek. Daum ve ekibine ödenecek tazminat tutarının yüksek olması, F.Bahçe’de kalma ihtimalini doğuruyor.
İşte Daum ve ekibinin aldığı yıllık ücretler
- Christoph Daum 3.2 milyon Euro
- Ronald Koch 600 bin Euro
- Gehrke : 300 bin Euro
- Ayhan Tumani: 100 bin Euro
- Marcel Daum: 100 bin Euro  
(Fanatik)

**************
  Siz olsanız gidermisiniz veya anlaşmaya yanaşırmısınız,bu anlaşmadan taviz verirmisiniz ?  Hiç kimse vermez.O halde Daum'a kızmamıza gerek yok.Asıl hatalı olan bu sözleşmeyi yapanlardır.Aragones örneği taptaze iken ders almayanlardır.
 Guiza'nın ,Deivid'in,Christian'ın sözleşmeleri de böyle.Onlarda gitmem diyor.
Niye gitsinler ki ? Yata yata bu kadar deli parayı nerede kazanacaklar ?
 İşte taraftarın verdiği paralar böyle sorumsuzca harcanıyor,savruluyor.
Borç bunlar yüzünden artıyor.Aziz Yıldırım ve yönetimi hiç sızlanmadan yaptıkları hataların  bedelini ödemeli ve bu tazminat paralarını kendi ceplerinden vermeliler.
Kulübü zarara uğratmak denir buna.Peki ya kazandırdıkları derler müritleri.
Kazandırdıklarını böyle bonkörce harcıyorlar işte.Bonservissiz giden oyuncular cabası.
Kazandırdığı Stadı da taraftarın parası ile yaptı.Her yıl 30 milyon dolar stad geliri var ama böyle savruluyor işte.Kum saati akıyor Aziz Bey ona göre.....

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler