16 Haziran 2010 Çarşamba

H GRUBU : Honduras - Şili : 0-1


Jean Beausejour of Chile (R) celebrates scoring the opening goal 
with team mate Matias Fernandez

1.JPG
2.JPG
3.JPG

Şili haklı olarak kazandı.Çok beğendim Şili'yi.Çok iyi oynadılar.Hele 7 numara Alexis Sanchez.
Alexis SANCHEZ
Bayıldım resmen bu adama.Maçın adamını seçenler golü atan oyuncuyu seçme garabetini yeğledikleri için Sanchez'i es geçmişler ama maçın tartışmasız yıldızıydı.
  Humberto Suazo gibi golcülerinin sakatlığı nedeniyle oynayamamasına rağmen çok etkili ve atak oynadılar ama son hareketlerde beceriksiz ve şanssızdılar.
Humberto Suazo (Zaragoza-İspanya)
Humberto SUAZO

Şili'nin kaleye 20 şutu var ama tek gol atabildiler sadece.Üçlü forvet gibi oynadılar.
7 Alexis Sanchez-10 Jorge Valdivia ve 15 Jean Beaseajour (Haitili Baba ve Şilili Anneden)
 Orta sahada da 14 Matias Fernandez,6 Carlos Carmona ve 20 Rodrigo Millar üçlüsü vardı ve çok iyi oynadılar.Defansta ise göbekte stoperler 3 Valdo Ponce  ve 17 Gary Medel (Boca Juniors) çok sağlamlar.Sağ bek 4 Mauricio İsla çok iyi hücuma çıkıyor.Sol bek ise Bundesliga'da Leverkusen orta sahasında başarılı maçlar oynayan Artur Vidal.Kaleci Kaptan Claudio Bravo da iyi kaleci.Yedeklerde Suazo,Mark Gonzales (Spedy Gonzales),Jara,Paredes,Tello,Contreras,Orellana gibi iyi isimler var.Teknik Direktör eski Arjantin Milli takım çalıştırıcısı Marcelo Bielsa da iyi bir hoca.Geldikten sonra zaten Şili iyi bir grafik çizdi.Brezilya'nın 1 puan ardından 2.olarak elemelerden çıktı.
 Turnuvada sürpriz yapması beklenen takımlardan diyorduk.Bu grafiği devam ettirebilirlerse neden hedefledikleri Yarı Final olmasın diyorum.Beğendim Şili'yi ve destekliyorum.
 Honduras'ın gücü belli.Hazırlık maçında yenmiştik onları.Çok sayıda lejyonerleri var ama kapasiteleri sınırlı.36 yaşındaki Pavon'dan hala Santfor / Golcü olarak medet umuyorlar.
En tanınmış isimleri Wilson Palacios ama vasattı bugün.Stoper 3 numara Maynor Figueroa'yı beğendim.Wigan da oynuyormuş.Wigan'da da amma milli yabancı oyuncu var ha.
Tabii ki en önemli oyuncuları Suazo'yu sakatlığı nedeniyle oynatamadılar.
İlginç oldu.2 takımında Suazo'ları sakat ve oynayamadı.
David Souza (Genoa / İtalya - Honduras)
David SUAZO

Neticede Şili bu galibiyetle hele de İspanya'nın İsviçre'ye kaybetmesiyle büyük avantaj yakaladı.
Ancak İsviçre'nin galibiyeti grubu fena karıştırdı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler