13 Haziran 2010 Pazar

C GRUBU : İngiltere - ABD : 1-1(Kaleci Farkı) !!!

 Robert Green of England misjudges the ball and lets in a goal

İNG-ABD.JPG
İNG-ABD İST.JPG
İNG-ABD MAN.JPG
Evet İngiltere'nin kabusu Kaleci sorunsalı bir kez daha yaktı onları.
 Yıllardır futbolun beşiği bir ülke,en pahalı ligten bir adam gibi kaleci yetiştiremeyip
küme düşen Portsmouth'dan David James ve küme düşmemeye oynayan Westham'dan Green gibi kalecilerle buraya geliyorsa başlarına geleceklere katlanacaklar.Yabancı kaleci var çok takımda evet ama çıkaracaklar başka çareleri yok.
 Robert Green beklenmedik bir davet çıkarınca gitti galibiyet.
 Onun dışında da İngiltere kötüydü.
ing-abd.JPG
 Maça golle başlamalarına,Lampard,Gerard gibi orta saha oyuncularına rağmen üretken olamadılar.En önemli gol şansını ikinci yarıda 52.dakikaa Heskey günün başarılı ismi Howard'a nişanlayınca akibetleri belli oldu.Rooney,Heskey ve Crouch bir türlü 2.golü bulamadılar.Sadece sağ bek Glen Johnson çok iyi oynadı.
ABD'ye bizim maç yaramış.İkinci yarıda Finley'i alarak forveti ikileyip etkili olmuşlardı bizim maçta ve 2 gol atarak yenmişlerdi.Bu maçta da Antrenör Bradley'i Altidore'un yanına Findley'i sürmüş ve çok yıprattılar İngiliz savunmasını.Golü bir şanstan buldular,Altidore'un önce kaleci sonra direkten dönen topundan başka pozisyonları yok ama çok mücadele ettiler ve beklediğimden daha iyi oynadılar.Takım olarak iyiydiler ama öne çıkanlar tabii ki destan yazan Tim Howard ,stoper Onjevu,Dempsey ve Antrenörün oğlu Bradley gibi isimlerdi.
 Sağ ve sol bekler Cherundolo ve Bocanegra çok sağlam,soğukkanlı ve akıllı oynadılar.
 Hocaları daha erken oyuncu değiştirebilirdi.Findley'in bittiğini ben buradan gördüm ama Bradley 77'de gene bir zenci Buddle ile değiştirdi.
 ABD bu beraberlikle önemli avantaj yakaladı gruptan çıkmak için ama yarınki Cezayir - Slovenya maçını galip bitiren de bir adım öne çıkar.
 İngiltere de gruptan çıkar ama kaleci ve üretkenlikten uzak,kısır futbol ile ne kadar ileri gidebilirler bilemiyorum.Capello çok sıkıntılıydı,çok bağırdı ama bence biraz daha özgürlük vermeli futbolcularına. 
 Maçı anlatan TRT Spikeri Alper Bakırcıgil'in Onjevu (Onyevu)'ya Onveyu  demesi de ayrı bir
garabetti.Bu arada şifreci TRT bu maçı şifresiz verdi.Umarım devamı gelir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler