13 Haziran 2010 Pazar

B GRUBU : G.Kore - Yunanistan : 2-0 !!!

Park Ji-Sung of South Korea celebrates

g.kor-yun.JPG
g.kor-yun ist.JPG

g.kor-yun man.JPG

Helal Olsun G.Kore'ye.
Hakederek kazandılar.Beklediğim disiplinli,çabuk,teknik ,yardımlaşmalı sonuca yönelik futbol oynadılar ve 65.dakikadan sonra Yunanlıların şuursuzca ceza sahasına doldurduğu toplarda özellikle Gekas ile pozisyonlar yakalasalarda maç G.Kore'nin hakkıydı. Yunanistan bildiğimiz gibiydi.Bir kez daha ne işi var bunların Dünya Kupasında dedirtecekler.Otto Rehhagel 2001'den bu yana bu takımın başında,artık 72 yaşına geldi ,şans eseri anti futbolla kazanılmış bir 2004 Avrupa Şampiyonluğunun dışında Yunan futboluna ne verdi sorgulanması gerekiyor.1 tane gelecek vaadeden yıldız adayı genç oyuncu yok.
Hep tanıdık ,bildik içi geçmiş isimler.Hala Karagounnis,Charisteas,Samaras'tan ümit bekliyorlar.Bunlara ilave Gekas ile birlikte oynadıkları futbol ve ürettikleri gol pozisyonlarını gördük.Sadece sağdan Seitaridis doldursun o kadar.Yeni isim olarak Steau Bükreş'ten tanıdığımız 27 yaşındaki Kapetanos'u görebildik.
 Bir de defans göbeğinde Pana'dan Viyntra,sonradan Karagounnis'in yerine giren Patsatzoglou var.Gene sonradan giren ve iyi oynayan sol kanat Pana'lı Salpingidis.Kalede Allahtan Nikopolidis artık  yok.
 Yunanistan da bizim gibi aslında ama onların lejyoneri daha çok.Yabancıların domine ettiği Pana-Oli çekişmesinin yaşandığı ligleri var.Bizde fazla lejyoner yok,genç isimlerimiz gene var.Kesinlikle onlardan iyi takımız ama biz orada yokuz,bu Yunanistan var.İmparatore Fato'ya gelde yağdırma.Hani bak çalıştıracak takım bulamıyor hala.Pabucumun İmparatoru.Onun yüzünden orada yokuz.
 G.Kore takımı sağlam bir takım.10 Lejyoner var kadrolarında ama Kaptan Ji Sun Park ve Monaco'da oynayan Santrfor Park Chu Yong,sağ bek Freiburg'lu Cha Du Ri ile sol bek Al Hilal'de oynayan 12 numara Lee Young Pyo takımı sürüklüyor.Yerel liglerinden de iyi oyuncular var.Şenol Güneş'in çalıştırdığı FC Seul takımından tek bir isim var.11 numaralı sonradan oyuna giren Lee Seoung Yeoul.
 Defansın göbeğinde oynayan ikili 4 numara Cho ve 1.golü de atan 14 numara Lee 
Jung Soo iyi oyuncular.
 Kore takımı kompakt oynuyor.Toplu halde hücuma çıkıyorlar ve toplu halde geri geliyorlar.Sağ kanattan önceden forvet olarak tanıdığımız şimdi sağ bek oynayan Cha Du Ri ile iyi çıkıyorlar.
İki takımda daha fazla gol atabilirdi.İlk yarıda G.Kore ,ikinci yarı ve son 25 dakikada Yunanistan çok gol kaçırdı.Gekas gününde değildi.Hakem 15.dakikada Torosidis 17 numaralı Lee Chung Young'u düşürdü.Penaltıydı vermedi.Ayrıca 25.dakikada Park Ji Sung Vyntra'dan aldı topu ama bir şey yokken faul verdi hakem.
  Bu sonuçla ;G.Kore gruptan çıkmak için büyük avantaj yakalarken,Yunanistan 4 yıl önce 3 maçta 0 gol atıp 10 gol yeme rekorunu 4 maçta 0 gol atıp 12 gol yemeye çıkarmış oldu.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler