16 Haziran 2010 Çarşamba

G GRUBU : Brezilya - Kuzey Kore : 2-1

Captain Lucio of Brazil jumps on his team mates as they celebrate 
with Elano

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Açıkcası Brezilya'nın bu oyununu gördükten sonra sevindim bir Anti Brezilyalı olarak.Arjantin'i destekliyorum ve defansif zaafları korkutmuştu beni ama bunlarında aynı sorunu var ve daha kötü.Üstelik hücum gücü Arjantin'in daha fazla.Evet Kuzey Kore'ye karşı pres ,savunmayı düşünmeyi pek düşünmediler ama Brezilya'nın ideal 11'i  bu değilmi zaten ?
 Diğer maçlarda da bu 11 oynayacak ve Luis Fabiano,Robinho,Elano ve Kaka 4'lüsü nasıl hücum pres ve savunma yapacak zorlu rakiplere karşı.Bugün bile Kuzey Kore ne kadar rahat oynadı.Biraz daha hücumda etkili oyunculara sahip olsalardı acı bir sürpriz yapabilirlerdi.
 Orta sahada defans yapan 2 ön libero Felipe Melo ve G.Silva'yı da biliyoruz.Melo İtalya'da çok kötü bir sezon  geçirdi.G.Silva Pana'da ne kadar oynadı ve artık ne verebilir ?
 Sol bek Bastos'ta defansif olarak iyi değil.Sadece göbekteki Lucio-Juan ikilisi taş gibi.
   Bütün bu görüntü beni çok sevindirdi.Gene yaptılar o bizimde başımıza musallat olan bol paslı set oyununu ama ne kadar etkili olabildiler ? K.Kore kalecisi bir anlık hata ile orada kaleyi açmasa Maicon o şans golünü atamayacaktı.2.gol zaten K.Kore oyundan düşmüşken geldi.
Oyundan çıkacakken gol attı Elano ve bizim aslan fanatiği TRT'cilere göre maçın adamı oldu.
Erdoğan Arıkan öve öve bitiremedi Elano'yu.Biz başka bir maç mı seyrettik acaba ?
 Dunga'nın torpilli kadrosunun nereye kadar gidebileceğini göreceğiz.
  Ronaldinho,Adriano ve bizim Alex müzmin kesik zaten.A.Santos'a dason dakika kazığı attı.
Wolfsburg'lu Josue bizim Alex'ten çok mu lazım mesela aynı mevkii oyuncusu olarak ?
Kuzey Kore'ye helal olsun.Müthiş oynadılar.Çok beğendim.Sahada 10 tane pigme vardı sanki.
Nasıl basıyorlar,nasıl çabuk ve yardımlaşmalı oynuyorlar.Kademeli alan savunmasını çok iyi yaptılar.Kaleci oradan açık vermese işler iyi gidecekti.4 numara Nam Pak müthiş oyuncu.Sol ayağı ve oyun zekası çok iyi.Defansın göbeğinde 5 numara Ri Kwang Chon müthişti.Tüm kafa toplarını aldı.2 tane yıldızları vardı.10 numara Kaptan Hong Yong Jo (Rostov-Rusya) ve ileride tek başına oynayan Santrfor 9 numara Jong Tae Se (Kawasaki -Japonya).Ancak ikisi bekleneni veremediler.9 numara fena oyuncu değil gibi fakat  karşısında Lucio ve Juan gibi isimler olmasına rağmen çok acemi hareketler yaptı.Kuzey Kore beklediğimden daha iyi oynadı.  Herkesi şaşırtmışlardır tahminim.
 Sadece 3 oyuncusu yurt dışında oynayan - 17 numaralı orta saha oyuncusu Anh Joung Hak'ta Japonya da Omiya Ardija takımında oynuyor - ve kadrodaki oyuncuların toplam değeri sadece 9.7 m.euro olan bir takım.Brezilya'nın ise 351.100.000 euro.
 Bu kadar kalite farkına rağmen hiç ezilmediler ve sırıtmadılar.
  Neticede Brezilya 3 puan ile başladı ve liderliğe yükseldi ama ilerisi için bana ümit verdi (!) :)))

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler