14 Haziran 2010 Pazartesi

C GRUBU : Cezayir - Slovenya : 0-1

The Slovenian team celebrates

1.JPG

2.JPG

3.JPG

İki zayıf takımın son derece zevksiz maçıydı.Bu takımları gördükçe biz niye yokuz diye gene kahroluyorum.Cezayir'in kadrosunda Slovenya'ya göre Avrupa liglerinden tanınan daha fazla oyuncu vardı.Ziani,Matmour,Yahya,Bougherra,Mehdi Lahcen,Rafik Saifi,Abdelkader Gezzal gibi.
Slovenya'da ise kaleci Handanoviç ve Köln'den Novakoviç.
 Cezayir üçlü defans oynadı.(3-6-1) Antar Yahya-Bougherra-Halliche üçlüsü ve önlerinde 6 kişilik kalabalık orta saha,ileride tek Djebbour.Slovenya ise 4-2-3-1 oynadı.Uçta Novakoviç.
 Temposuz ,yavaş bir futbol oynandı.İlk yarıda iki takımında kaleyi bulan bir şutları,bir de 36.dakikada Hallice'nin tehlikeli sayılabilecek bir kafa vuruşu vardı.
 İkinci yarıda da aynı görüntü devam etti.2 teknik adamda oyuna müdahale etti ama malzemeleri belliydi.Slovenya da forvet arkası Dediç'in yerine Ljubijankiç,Cezayir'de de Santrfor Djebbour'un yerine Gezzal girdi.Gezzal oyunun kaderini belirledi.Bir kafa vuruşu vardı auta giden,ondan sonra 14 dakikada 2 gereksiz sarı kart ile atıldı ve takımını 10 kişi bıraktı.2 sarı kartta topu bilerek ellemesi çılgınlık veya aptallıktı.Buna rağmen oyunda bir değişiklik olmadı,0-0 bitecek derken
Slovenya'nın 2-3 iyi oyuncusundan biri denilen ama bu maçta pek göremediğimiz Kaptan Koren
sağ ayak içi nefis plase ile kaleciyi avladı ve galibiyeti getirdi.Golde her ne kadar top Jabulani'nin de payı olsa da hatanın büyüğü kaleci Chaouchi'deydi.
 Bu turnuvanın kaderini etkileyecek en önemli faktör kaleciler olgusu bir kez daha ortaya çıktı.
Bir tarafta Chaouchi bir tarafta Handanoviç oyunu etkiledi.
 Handanoviç demişken ,Slovenya'da 2 kardeş kaleci Handanoviç var.
Oynayan Samir Handanoviç Udinese'de oynuyor 1984 doğumlu.Diğeri ise Jasmin Handanoviç.1978 doğumlu ,Mantova'da oynuyor.
 Cezayir'de tanınmış oyuncular pek varlık gösteremedi.Sadece sol bek Belhadj'yi beğendim.
Slovenya'da Handanoviç,orta sahada 18 numara Tümer'in Larissa'dan takım arkadaşı Radosavljeviç ve 10 numara Brsa'yı beğendim.Golcü Novakoviç etkili olamadı,istediği topları alamadı,boşluk bulamadı.Golü atan kaptan Koren maçın adamı seçilmiş ama çok etkili değildi.
Sade ve düz oynayan bir orta saha oyuncusu.Eski Zahoviç gibi yaratıcı bir orta saha oyuncusu eksik.Slovenya bu galibiyet ile  avantaj elde etti ama hala işleri zor.
Cezayir ise havlu attı şimdiden.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler