14 Haziran 2010 Pazartesi

D GRUBU : Sırbistan - Gana : 0-1

Asamoah Gyan of Ghana celebrates

1.JPG

2.JPG

3.JPG

Sırbistan'a Acı Sürpriz.
 Bir kez daha kağıt üstünde ne kadar kaliteli isimlerin olursa olsun sahada bir şey veremezlerse hüsrana uğramaya mahkum kalındığını gördük.
 Sırbistan'ın kaliteli ayakları  sahada yürüyünce,iklime alışkın genç Ganalılar oyun bozdu ve
yapılan aptalca bir hatayı değerlendirerek kazandı.
 Antiç kadro seçiminde ve taktik kurguda hata yapmıştı.Defansın sağında Chelsea'de Stoper oynayan İvanoviç'i kullanmış.Nefret ediyorum böyle mevki devşiren hocalardan.Belki de geriden oyun kursun diye sol ayaklı stoper Udinese'li Lukoviç'i Vidiç'in yanına yerleştirmişti.
 O Lukoviç gereksiz 2 sarı kart ile atılınca oyunun kaderini etkiledi.Kartlar ,hele 2.sarı kart her ne kadar ağır olsa da olan oldu.Orta sahada 2 aynı özellikte ,aynı tip oyuncu Milijas ile Jovanoviç'i
yan yana oynattı.Biri gereksiz.Zaten benim bildiğim ve bizim Fenerbahçe'nin de gündemine gelen Jovanoviç Stnadart Liege'de golcü kimliği olan bir oyuncuydu,Liverpool'a transfer oldu zaten.Onu Sol kanat oynatıyor.Milijas'ın yerine Gojko Kacar veya Kuzmanovski olabilirdi dedim daha maçın 10.dakikasında.Nitekim 62.dk.da Milijas çıktı,Kuzmanovski girdi ve ne gariptir ki maçın ,belki de Sırbistan'ın turnuva kaderini belirledi.Aptalca topa elle müdahale edince penaltı yaptırdı ve ancak zaten penaltıdan gol bulabilecek Gyan golü attı.
 Sonra bir de Panteliç uçta,Zigiç orta sahaya gelerek oynuyor.Zigiç adam kovalamaya çalışıyordu garibim,sarı kart bile gördü.Halbuki Zigiç uçta pivot santrfor olsa,Panteliç etrafında gezgin oynasa daha iyi olurdu.Ki Panteliç'te etkisizdi.Tuttu Zigiç'i çıkardı,Lazoviç'i aldı.Çıkacak adam Panteliç'ti.Lazoviç oyuna hareket getirdi,dikine oynuyor çünkü.
Jovanoviç'in çıkışı da hataydı,Tek adam eksilten oyuncuydu.
  Sırbistan'ın tempo sorunu var.Çok ağır kalıyorlar,yavaşlar.Krasiç bile sıfırdı.Gerçi boş alan bulamadı ama böyle olacakta zaten.
 Gana atletik oyuncuları,fizik üstünlükleri sayesinde Sırpların oyununu bozdu.Çabuk geri dönüyorlar ve defansta yerlerini alıyorlar.Her Afrika takımı gibi son hareket eksiklikleri var.
Abedi Pele'nin oğlu Ayew en yaratıcı oyuncuydu.
 Her şeye rağmen Sırbistan kazanabilirdi.10 kişi iken bile gol pozisyonaları buldular ama atamadılar.En kritik pozisyonda ,Lazoviç soldan getirdi,Panteliç ıska geçti,Krasiç vurdu ama Kingson kornere çeldi.79.dakikadaydı bu pozisyon. 
 Sırbistan'da sol bek Kolorov ve Jovanoviç'i beğendim.Kaleci Stojkoviç'te sağlam bir kaleci ama penaltıda erken yattı.Gana'da Annan,Prince Boateng ve Ayew'i beğendim.
Daha Muntari gelecek.Sanırım sakattı.Appiah ise bitmiş. 
Sırp Antrenör Rajevac'ın Sırbistan'ı iyi etüd ettiğini ve önlem aldığını da es geçmeyelim.
 Sırbistan ilk maçtan işi zora soktu ama belkide Almanya'yı yenerek girdaptan çıkacaklar.
Gana ise çok büyük avantaj elde etti.Avustralya'yı yendiler mi el sallarlar diğerlerine.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler