15 Haziran 2010 Salı

F GRUBU : İtalya - Paraguay : 1-1

Daniele De Rossi of Italy celebrates scoring

1.JPG
2.JPG
3.JPG

Zor maç olacağını bekliyordum öyle de oldu.Paraguay aynen Uruguay'a benziyor takım olarak.
Onların Fransa'dan aldığı gibi Paraguay'ın da İtalya'dan puan alacaklarını düşünüyordum.
Defansları sağlam.Tandemdeki Alcaraz ve Da Silva çok iyi oynadılar.Alcaraz zaten gol atmak için bekledikleri duran toplardan birini değerlendirerek gol de attı.Arjantinli hocaları Martino
defansın önünde Caceres gibi bir stoperi önlibero olarak koymuş,yetmemiş solbek Morel'in önüne Tores'i de koymuştu.Amaç İtalyanların gole gidecek kanallarını kesmekti.İtalya bence iyi oynadı.Pek çok yeni isim vardı ona rağmen hızlı ve dikine oynamaya çalıştılar ama sağlam Paraguay savunma hattını geçemediler.Beklenmedik şekilde yedikleri duran toptan kafa golünden sonra da bocaladılar ama ikinci yarıda gene bir duran toptan bu kez golü buldular.
Kaleci Villar'ın boşa çıkması ile De Rossi golü attı.2.gol için uğraştılar ama olmadı.
Paraguay'da galibiyet için 4 forvetinden yedek soyundurduğu 2 yıldızı Santa Cruz ve Cardoso'yu da aldı oyuna ,şansta buldular ama değerlendiremeyince maç hakkı olduğu gibi berabere bitti.
 Paraguay dediğim gibi Uruguay'a benziyor.Sadece kalecileri daha kötü.Savunma ve forvette
iyiler.İkisininde orta sahaları zayıf.Uruguay'da 4 iyi forvet var ; Forlan,Luis Suarez,Abreu ve Edison Cavani.Paraguay'da da Nelson Waldez,L.Barrios,Santa Cruz ve Cardoso var.
Onları besleyecek üretken,yaratıcı orta saha oyuncuları yok ama.
 Paraguay elemelerde Brezilya'yı 2-0,Şili'yi deplasmanda yenmiş dişli bir takım.
 İtalya'ya gelince ; Lippi bir çok yeni isim oynattı.Sol bek Criscito,Chellini, Marchisio, Montolino,Pepe gibi.Bunlardan Udinese'den yeni Juventus'a transfer olan Pepe iyiydi.
 Gattuso yedekti.Pirlo'nun olmaması da dezavantajdı.Montolivo arattı Pirlo'yu.
Forvette bence Sampdoria'da iyi bir sezo geçiren Pazzini'yi oynatmalıydı.İaquinta'da yanlış yerde solda oynadı.Ben İtalya'yı beklediğimden iyi buldum.4 yıl önceki Şampiyon takım yok artık ama gene de fazla şans vermeyenleri şaşırtabilirler.Buffon'un sakatlığı ciddi değildir umarım.
Marchetti yeni bir isim çünkü.Bu sakatlıktan dolayı belki de Pazzini'yi oyuna alma şansını kaybettiler,bir değişiklik hakkı da boşa gitti.
 Slovakya yarın Y.Zelenda'yı yenerse bu grup epey zevkli hale gelir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler