18 Haziran 2010 Cuma

D GRUBU : Almanya - Sırbistan : 0-1 (Klose yaktı)

Milan Jovanovic of Serbia scores the first goal past goalkeeper 
Manuel Neuer (L) and Arne Friedrich of Germany

1.JPG

2.JPG

3.JPG

 Çok ilginç ve heyecanlı bir maç oldu.Sırplar Gana yenilgisinin acısını ilk maçların en fiyakalı takımı Almanya'yı yenerek çıkardı ve yeniden kupaya tutundu.
 İspanyol hakem Alberto Undiano yakaladığına adeta kart gösterdi.8 sarı 1 kırmızı kart çıkardı.  Ve bu furyadan en acı nasibi alan Klose 25 dakikada gördüğü 2 sarı ve kırmızı kart ile kendini ve takımını yaktı.Aslında Almanya 10 kişi kalmanın eksikliğini fazla hissetmedi ama kırmızı kartın şokunu yaşadıkları dakikada yedikleri gol iplerini çekti.İkinci yarı 1 kişi eksik olmalarına rağmen çok bastırdılar,penaltı dahil bir çok gol pozisyonu kaçırdılar.
 Antiç ilk maçtaki kadrodan kırmızı kart cezalısı stoper Lukoviç'in yerine Neven Subotiç'i,orta sahadan Milijas'ın yerine Kuzmanoviç'i forvetten ise Panteliç'in yerine Ninkoviç'i oynatmış,bu durumda orta sahadan Jovanoviç'i sol kanattan Zigiç'in yanına sürmüş,yerine de Ninkoviç'i çekmişti.Bu uygulamaları sonuç verdi ve Sırbistan ilk Gana maçına göre daha derli toplu oynadı.
Farkı arttıracak pozisyonlarda kaçırdılar.Jovanoviç'in asıl yeri forvet oynaması gerektiğini ilk maçta yazmıştık zaten.Kaliteli bir oyuncu.Organize bir atakta günün yıldızı Krasiç'in sağdan çok güzel getirip kestiği ortayı Zigiç çok güzel indirdi Friedrich'in üzerinden ve Jovanoviç dömivole ile güzel bir gol attı.Krasiç ilk maçta çok kötüydü ama bugün sahanın yıldızlarından biriydi.
 Stojkoviç,Subotiç,Stankoviç,Zigiç'te iyi oynayan oyunculardı.Kolarov yakışmayacak goller kaçırdı sol bek olmasına rağmen.İlk kez oynayan Ninkoviç'te iyiydi.Ancak Sırplara birilerinin şu topa elle uzanmamak gerektiğini anlatsın.İlk maçta Kuzmanoviç'in yaptığının aynısını Vidiç yaptı ve penaltı yaptırdı.Allahtan bu kez iyi bir kaleci olan Stojkoviç köşeye bildi ve kurtardı.
Vidiç gibi bir yıldız defans oyuncusunun böyle bir hareket yapması çılgınlık yani.
 Almanya eksik kalmasına rağmen fena oynamadı.Podolski çok faaldi ama penaltı dahil pek çok gol pozisyonunu değerlendiremedi.Özil bu kez ilk maçtaki kadar etkili değildi.
 Bu sonuçla grup karıştı.Gana Avustralya'yı yenerse son maçlar heyecan kasırgası şeklinde geçecek.Sırbistan'ın son maçının Avustralya olması az da olsa avantaj.Ama maçlar sahada kazanılıyor bunu unutmamak lazım.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler