17 Haziran 2010 Perşembe

A GRUBU : G.Afrika - Uruguay : 0-3 (Tabarez dediğimi yaptı.)


Diego Forlan (C) of Uruguay celebrates after scoring the opening 
goal with team mate Jorge Fucile and Alvaro Pereira

1.JPG
2.JPG
3.JPG


TeamMPWDLGFGAPts
UruguayUruguay2110304
MexicoMexico2110314
FranceFrance2011021
South AfricaSouth Africa2011141

Evet Tabarez burayı okuyormuş ki ilk maçta dediğimi uyguladı Biz bu işi biliyoruz canım

Bence bundan sonraki maçlarda Oscar Tabarez eğer gruptan çıkmak istiyorsa Forlan'ı orta sahaya forvet arkası gibi bir pozisyona çekip,Luis Suarez'in yanına ya Abreu ya da Edinson Cavani'yi çekmeli.

  Böyle bir kombinasyon olunca çok şey değişti.Forlan kaleye yüzü dönük olarak hem şut atma,hem pas atma imkanı buldu ve her yere giderek top alıp,servis yaptı.Luis Suarez'i de iyi besledi.Luis Suarez böylece gezgin forvet olarak harika oynadı ve G.Afrika defansını felç etti.Cavani de güçlü fiziği ile üretken olamasa da defansı yıprattı ve Luis Suarez'i çok rahatlattı.Böylece çok fazla pozisyona girdiler ve halklı olarak farklı kazandılar,daha farklı da olabilirdi.
  Uruguay'ın zaten kale ve defansta sorunu yoktu.Orta sahanın mücadele gücüde iyiydi.
Aynı  şekilde oynadılar,sıkıntıları olan hücumdaki efektifliği de sağlayınca seyredilmesi hoş gelen güzel bir futbolla sonuca gittiler.İlerisi için de büyük ümit verdiler.
  Forlan geçekten güzel oynadı ve üst üste 2.kez ''Maçın Adamı'' seçildi.Ancak bana göre bu maçın adamı Luis Suarez olmalıydı.Muhteşem oynadı genç yıldız.Ajax'ta bu sezon zaten süperdi.
Luis SUAREZ

G.Afrika'ya gelince;çok kötüydüler.Çok etkisiz kaldılar.Parreira ne yazık ki bu takıma bir şey vermemiş.O fıtık futbol anlayışını yerleştirmiş.Halbuki G.Afrika geçen yıl Konfederasyon kupasında çok daha iyiydi.Joel Santana teknik direktörleriydi.Onu beğenmediler ve daha önce takımı bırakan Parreira'yı tekrar getirdiler.
Takımdaki tek beyaz  oyuncu  Stoper Booth Konfederasyon kupasında çok iyi oynamıştı ama şimdi yedek.O turnuvanın golcüsü Parker kesik.Orta sahada Macbeth Sibaya da oynatılmıyor.İlk maçın yıldızı Tsbalala'da bu kez hiç bir varlık gösteremeyince kaderine razı oldu G.Afrika.Eğer hakem Bussacca korumacı olmasaydı daha kötü olurdu.Dikgacoi 2.sarıdan kırmızı kart görmesi lazımdı 2.yarının başında faul bile vermedi.Gene Luis Suarez düşürüldü penaltıydı vermedi,ikincisinde verdi ve doğru karardı.Son anda ayağına temas var kalecinin.
Uruguay bu galibiyetle grup 1.liğini de büyük ölçüde garantiledi.
G.Afrika ise şansını yitirdi diyebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler