15 Haziran 2010 Salı

E GRUBU : Japonya - Kamerun : 1-0

Keisuke Honda of Japan (#18) celebrates scoring


1.JPG

2.JPG

3.JPG

Bravo Japonlara.Herkes Kamerun'u favori görürken G.Kore'nin yaptığı gibi bir icraat bekliyordum Japonlardan.Shunsuke Nakamura gibi bir ismi oynatmamalarına rağmen yardımlaşmalı,çabuk,disiplinli bir oyun oynadılar.İyi oyunculara sahipler.Teknikleri de iyi.
Kaleci Kawashima,stoperler Japon-Brezilya melezi Tulio Tanaka ve Nakazawa,Kaptan Hasebe,Matsui gayet iyi oyuncular ama tabii ki maçın adamı Honda çok iyiydi.
 Sahanın her yerinde vardı Honda ve bunun semeresini Kamerun defansındaki sağ bek M'Bia'nın kademe hatasını iyi değerlendirdi ve altın değerinde golü attı.İleri uçta tek oynayan  16 numaralı Okubo'da çok çalışarak Kamerun defansını iyi yıprattı.
 Faz pozisyon olmayan bir maçtı.Kamerun diğer Afrika takımlarında olduğu gibi son hareket özürlü tipik bir Afrika takımıydı.Nijerya ve Gana'dan farklı değildi.Etoo'yu Barca ve İnter'de olduğu gibi sağ açık gibi oynattılar.Santrfor Webo oynadı.Sonradan İdrissiou girdi çift santrfora döndüler ama organize olmakta güçlük çektiler.Bir tek Etoo sağdan güzel hareketlerle getirdi,Mating(1989 doğumlu -Nürberg'te oynuyor)'e al da at dedi ama genç oyuncu auta attı.Geremi de girdikten sonra doldur boşalta döndüler ama Japon kalesini yıkamadılar.
 Şu ana kadar turnuvadaki en güzel  hareketi yapan M'Bia'nın müthiş şutu da üst direkten dönünce Afrika Aslanlarının akibeti belli oldu.
Gana'da Kingson'un olduğu gibi Kamerun'da da kalede Süleymanou gibi tanıdık isim vardı.
Süleymanou gene elinden kaçırdı bir topu ama Allahtan tehlike yaratmadı.
 Maçı anlatan 40 yıllık Tansu Polatkan'ın faulden sarı kartlarda centilmenliğe,sportmenliğe aykırı harekette bulundu diye sar kart gördü demesi de futbola ayrı bir tanım getirdi herhalde.
Tekrarlarda bakıyorum bakıyorum  nereden sportmenlik dışı hareket göremiyorum,sadece faul var.Sarı kart yorumlarına ayrı bir çığır açtı Tansu Polatkan.TRT'nin yeni spikerleri daha iyi.
Dünkü 2 maçı anlatan yeni gençler eskilerden daha iyi ve bilgiliydi.
 Sonuç olarak Japonya iyi başladı ama Antrenörleri Takeshi Okada'nın hedefimiz Yarı Final demesini gerçekleştirebilecekler mi ? Kamerun ise Etoo'dan daha fazla yararlanmalı ama Etoo ile diğer oyuncular arasında sorunlar var diyorlar,öyleyse önce bunu çözmeliler.

0 yorum:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Etiketler